Beste bosbessenkruimeltaartrecept

Deze website kan gelieerde links en advertenties bevatten, zodat we u recepten kunnen verstrekken. Lees mijn privacybeleid.

Blueberry Crumb Cake is mals, vochtig en absoluut toegeeflijk. Gemaakt met verse bosbessen, elke hap barst van de smaak en zoetheid!

Als je van koffietaart houdt, is dit de taart voor jou. Voeg het toe aan mijn andere koffiecake-favorieten, Banana, Cinnamon en Streusel Pumpkin Coffee Cake! YUM!

Een kruimel van de gebakken bosbessenkruimeltaart met glazuur motregen.

Gemakkelijke Blueberry Crumb Cake

Het mooie van bosbessenkruimeltaart is dat je het als toetje of ontbijt kunt eten, of beide. Het is een smakelijke omkoping om iedereen uit bed te krijgen, taart als ontbijt. Vergelijkbaar met koffietaart met zijn crumble-bovenkant en cake-achtige textuur, is het een heerlijke traktatie wanneer u besluit om te genieten. De bosbessen, of je nu vers of bevroren gebruikt, geven elke hap een uitbarsting van zoetheid die sensationeel is.

De knapperige topping met suikerzoete kruimels is de perfecte aanvulling op de zachte textuur van de cake. De citroenschil en het citroensap voegen een glans en een beetje pit toe die een wow-factor creëren. Iedereen zal deze cake geweldig vinden! Je moet het proberen!

Ingrediënten Voor Bosbessenkruimeltaart

Simpele ingrediënten vormen een licht malse cake en de kruimeltaart is perfect.

  • Meel: Bloem voor alle doeleinden en ongebleekt meel zijn het beste.
  • Zuiveringszout: Rijsmiddel dat de cake laat rijzen.
  • Bakpoeder: Nog een ingrediënt dat ervoor zorgt dat de cake licht en luchtig is.
  • Zout: Brengt het zoete en hartige in evenwicht.
  • Boter: Verzacht en kamertemperatuur.
  • Suiker: Zoetheidsverbeteraar
  • Ei: Voegt vocht en tederheid toe.
  • Vanille: Geeft smaak aan het cakebeslag.
  • Karnemelk: Geen zorgen als je er geen bij de hand hebt, je kunt er zelf een maken.
  • Bosbessen: Vers of bevroren werk prima.
  • Zest van een citroen: De perfecte metgezel voor bosbessen.

Streusel Topping

  • Suiker: Zoetheid toegevoegd voor de cake.
  • Meel: Bloem voor alle doeleinden werkt beter.
  • Kaneel: Pittig en zoet.
  • Scheutje zout: Om het zoete in evenwicht te brengen.
  • Boter: Verzacht en in blokjes gesneden

Zoete glazuur

  • Poedersuiker: Zeef het voor de beste mengbaarheid.
  • Zware room: Creëert een soepele consistentie.
  • Vers citroensap: Gebruik het citroensap van de citroen die je hebt geraspt.
Het beslag maken, de bosbessen bestuiven, het beslag in een pan met kruimel topping.

Laten we een cake bakken!

In ongeveer 15 minuten heb je dit in de oven en klaar om te bakken.

  1. Voorbereiden: Verwarm de oven voor op 375. Vet een 9 × 9 vierkante pan of een 23 cm ronde pan in. Zorg er bij het gebruik van een ronde pan voor dat deze minimaal 5 cm hoog is. Leg indien gewenst perkamentpapier op de bodem van de pan en vet ook de bovenkant van het perkamentpapier in.
  2. Droge ingrediënten: Zeef bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout samen. Opzij zetten.
  3. Room: Gebruik een peddel, roomboter en suiker samen tot het licht en luchtig is.
  4. Mengen: Voeg ei en vanille en karnemelk toe. Mix tot net gecombineerd.
  5. Scheiden: Voordat je de droge ingrediënten toevoegt, haal je 2 eetlepels uit de kom en zet je ze apart.
  6. Combineren: Voeg droge ingrediënten toe en mix tot amper gemengd.
  7. Bosbessen: Gooi bosbessen in de gereserveerde bloem. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van je cake zinken.
  8. Combineren: Vouw de bosbessen en de gereserveerde bloem met de hand erdoor.
  9. Streusel: Meng de ingrediënten van de streusel-topping met een vork of een deegblender tot de boter ongeveer zo groot is als erwten.
  10. Bakken: Giet het cakebeslag in de voorbereide pan en bedek het gelijkmatig met streusel-topping. Bak 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
  11. Top en geniet: Terwijl de cake afkoelt, meng je poedersuiker, slagroom en citroensap. Als de cake volledig is afgekoeld, besprenkel je over de bovenkant.
Klop druipend met glazuur boven een glazen kom.

Tips voor de beste Blueberry Crumble Cake

Licht en lekker vol met verse bosbessen.

  • Bosbessen: Gebruik verse of bevroren bosbessen voor deze cake met evenveel succes. Als u vers gebruikt, moet u goed spoelen en een beetje aan de lucht laten drogen voordat u de bloem toevoegt. Laat bevroren bessen een beetje ontdooien en laat het overtollige water uit het ontdooien lopen. Indien nodig kunt u een theelepel extra bloem gebruiken om het vocht te verminderen.
  • Niet te veel mengen: Het belangrijkste aan deze cake is om niet te veel te mengen, dit zorgt voor een stevige, taaie cake. Voeg vooral de bosbessen toe als je klaar bent. Als je te veel roert, wordt het beslag paarsachtig blauw en beginnen je bessen in te storten.
  • Karnemelk: Dit brengt het allerbelangrijkste vocht en de smaak waar we allemaal van houden in de cake. Maar nog belangrijker dan dat, het zal zich combineren met het zuiveringszout en een chemische reactie creëren die luchtgaten veroorzaakt. Creëer een lichte, luchtige textuur in je mond met de cake. Als u geen karnemelk bij de hand heeft, vrees dan niet dat u het met wat melk binnen enkele minuten kunt maken. Download het recept hier.
  • Citroen: Door citroensap en schil toe te voegen, krijgt de cake een mooie frisheid. Schil je citroen na grondig wassen en drogen van de buitenkant. Als je geen zester hebt, gebruik dan de kleinste gaatjes van een kaasrasp. Stop met testen als je bij het witte deel van de schil of het merg komt. Dit is meestal bitter en niet erg gunstig. Pers dezelfde citroen uit die je voor het glazuur hebt geschept.
  • Noten: Als je meer crunch in je topping wilt, voeg dan ¼ kopje gehakte pecannoten of walnoten toe aan de crumble.

Plakjes gebakken bosbessenkruimeltaart.

Hoe u uw crumble-cake bewaart

  • Opslag: Om het vers te houden, wikkel het stevig in plasticfolie en bewaar het bij kamertemperatuur gedurende maximaal 3 dagen of 5 dagen in de koelkast. Verwarm desgewenst in de magnetron.
  • Invriezen: Deze bosbessencrumble cake is heerlijk om in te vriezen. Wikkel stevig in met folie en plaats in een diepvrieszak en vries maximaal 2 maanden in. Laat het op het aanrecht op kamertemperatuur komen. Glazuur zoals gewenst.

Een stukje bosbessenkruimeltaart op een bord.


  • Verwarm de oven voor op 375. Vet een 9 × 9 vierkante pan of een Ronde pan van 9 inch. Zorg er bij het gebruik van een ronde pan voor dat deze minimaal 5 cm hoog is. Zet desgewenst perkament op de bodem van de pan en vet ook de bovenkant van het perkamentpapier in.
  • Zeef bloem, bakpoeder, bakpoeder en zout samen. Opzij zetten.

  • Gebruik maken van een peddelen, room boter en suiker samen tot licht en luchtig.
  • Voeg ei en vanille en karnemelk toe. Mix tot net gecombineerd.

  • Haal voordat je de droge ingrediënten toevoegt 2 eetlepels uit de kom en zet apart.

  • Voeg droge ingrediënten toe en mix tot amper gemengd.

  • Gooi bosbessen in de gereserveerde bloem. Dit voorkomt dat ze naar de bodem van je cake zinken.

  • Vouw de bosbessen en de gereserveerde bloem met de hand erdoor.

  • Meng de ingrediënten van de streusel-topping met een vork of deegblender tot de boter ongeveer zo groot is als erwten.
  • Giet het cakebeslag in de voorbereide pan en bedek gelijkmatig met streusel-topping. Bak 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.

  • Terwijl de cake afkoelt, meng je poedersuiker, slagroom en citroensap. Als de cake volledig is afgekoeld, besprenkel je over de bovenkant.


Dient: 12

Calorieën276kcal (14%)Koolhydraten47g (16%)Eiwit3g (6%)Dik9g (14%)Verzadigd vet5g (25%)Trans vet1gCholesterol38mg (13%)Natrium263mg (11%)Kalium74mg (2%)Vezel1g (4%)Suiker27g (30%)Vitamine A.291IE (6%)Vitamine C3mg (4%)Calcium19mg (2%)Ijzer1mg (6%)

Alle voedingsinformatie is gebaseerd op berekeningen van derden en is slechts een schatting. Elk recept en elke voedingswaarde is afhankelijk van de merken die je gebruikt, meetmethoden en portiegroottes per huishouden.

Cursus Nagerecht

Keuken Amerikaans

Trefwoord bosbessenkruimeltaart, bosbessenkruimeltaartrecept

CreditSource link

Cateringinhoogezandsappemeer
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart